De politie heeft dinsdagmorgen drie Franse mannen aangehouden. Er ging een wilde achtervolging aan vooraf waarbij de verdachten onder meer met hoge snelheid door de winkelstraten van Oost-Souburg reden. 

Er ging een wilde achtervolging aan vooraf waarbij de verdachten onder meer met hoge snelheid door de winkelstraten van Oost-Souburg reden.

Geen van de drie mannen beschikte over een geldig rijbewijs en twee van hen hadden geen geldig identiteitsbewijs op zak.

Onopvallend

De achtervolging begon rond 11.00 uur toen een onopvallende politieauto op de N62, ter hoogte van 's-Heerenhoek, de 28-jarige bestuurder een stopteken gaven.

Hij negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Middelburg.

Winkelend publiek

Zij reden de bebouwde kom van Oost-Souburg binnen. De achtervolging ging verder via de Karolingenbaan, tegen het verkeer in de Paspoortstraat in om vervolgens, ook tegen het verkeer in, te rijden door de Kanaalstraat.

Winkelende mensen moesten opzij springen om niet te worden aangereden. De achtervolging eindigde in Vlissingen-Oost waar de Fransen werden klemgereden.

Kinderfietsje

De politie heeft de auto in beslag genomen voor onderzoek. Ze zoekt getuigen. Ze zegt dat in Oost-Souburg ten minste twee fietsers de auto ternauwernood konden ontwijken. Een vrouw op een fiets met een kinderfietsje daarnaast moesten ook uitwijken. Zij kwamen bijna ten val. De politie zou haar graag spreken.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie.