Tijdens oudjaarsavond en nieuwjaarsmorgen zijn in de omgeving van de Bloemenlaan in Vlissingen vernielingen gepleegd. Hulpverleners van brandweer en politie zijn door zeker 25 jongemannen met vuurwerk en stenen bekogeld.

Rond 22.30 uur ging de brandweer naar een melding van een kleine brand aan de Bloemenlaan. Bij aankomst werden de brandweermensen door diverse mannen bekogeld. Hierbij liep een brandweerauto schade op.

De politie werd gewaarschuwd. Tijdens het tumult zijn enkele auto’s in brand gestoken. In de Bloemenlaan zijn ook deuren en ramen van woningen vernield en is er vuurwerk door brievenbussen gegooid.

Vernield

Verder moesten ruiten van een kringloopwinkel en een kapsalon het ontgelden. Ook de ruiten van twee politieauto’s, waaronder een hondenauto, zijn vernield. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De hulpdiensten waren verrast door het geweld. Tientallen politieagenten zijn naar Vlissingen gedirigeerd om de lokale agenten te ondersteunen. Vervolgens gingen ongeveer dertig politieagenten het middengebied in op zoek naar de onruststokers, die zich ondertussen in diverse groepen opgesplitst hadden. Deze agenten gingen in normale politiekleding de wijk in. Indien nodig konden zij als mobiele eenheid ingezet worden.

Vervolgens deden zich geen incidenten meer voor en was rond 3.30 uur de rust weergekeerd.

Aangifte

Zondag maakt de politie de balans op van de ongeregeldheden. Benadeelden worden verzocht aangifte te doen. Dit kan onder andere via de website van de politie.

De politie vraagt mensen die meer weten over de vernielingen zich te melden. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem) of de politie whatsappen via 06 – 12207006.