Voor het eerst vindt er vrijdag 19 mei 2017 een Zeeuwse editie van de SamenLoop voor Hoop plaats. 

Op en om het Abdijplein in Middelburg wandelen deelnemers 24 uur lang voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Tijdens de wandelestafette zijn er ook muziekoptredens, een braderie en diverse ceremonies waarbij iedereen welkom is. Drie vaste ceremonies komen in iedere SamenLoop voor Hoop terug. Dat zijn de openingsronde met eregasten, de kaarsenceremonie en de slotceremonie. 

In de openingsronde lopen mensen die de ziekte hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours, om te laten zien dat er hoop is. ‘s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen de laatste feestelijke ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om geld in te zamelen en mee te doen met de SamenLoop voor Hoop. Voor hen is er zaterdag 20 mei de speciale kinderloop, een verkorte sponsorloop van 24 minuten.