Oppositiepartijen POV, VVD, SGP, PvdA en GroenLinks dienen donderdagavond een motie in waarmee ze de verhouding tussen de gemeente Vlissingen en de Koninklijke Schelde Groep/Damen willen verbeteren. 

In de raad gaat het woensdagavond over de ontwikkelingsvisie Scheldekwartier. De scheepsbouwer heeft eerder gezegd dat de kans bestaat dat de afbouw van schepen uit Vlissingen verdwijnt als deze wordt aangenomen.

Het dreigen met het verplaatsen komt bovenop een reeks van onenigheden tussen Vlissingen en KSG/Damen. De scheepsbouwer wil dat eerst alle pijnpunten voor KSG/Damen worden opgelost voordat de gemeente de visie goedkeurt.

Cruisekade

De oppositiepartijen roepen het college van burgemeester en wethouders via de motie op om binnen zes maanden alle geschilpunten, zoals de 'taartpunt', de brug, de plaats van de cruisekade en andere zaken op te lossen.

Als ze hier niet uitkomen, dan moet volgens de partijen arbitrage worden aangevraagd om duidelijkheid te krijgen. De gemeente moet in ieder geval niet meer naar de rechter stappen.