Arnemuiden maakt zich op voor Winterfair

In Arnemuiden is het vrijdag tijd voor de Winterfair. In de Langstraat en op de Markt staan tussen 15.00 uur en 21.00 uur allerlei kraampjes. Nieuw dit keer is de bijzondere invulling van een aantal leegstaande panden. Hierin laten kunstenaars hun werk zien.

“Op de Visserijdag is één pand gebruikt door een kunstenaar en daarvoor was toen veel belangstelling”, vertelt Klaas van de Ketterij. Hij is de voorzitter van de Ondernemersvereniging Arnemuiden, die de Winterfair organiseert.

Door het succes krijgen op de Winterfair meerdere panden een creatieve invulling. Meerdere kunstenaars uit de omgeving tonen wat zij maken, zijn live aan het werk en verkopen hun kunst ook. In de panden zijn kunstvormen en ambachten te zien als schilderen, boetseren en sieraden en modelschepen maken.

De vorige editie van de Winterfair is geslaagd en de organisatie gaat ook dit keer voor een gezellige markt. “Er komen zo’n dertig standhouders en zij bieden samen uiteenlopende waren en lekkernijen aan.” Ook allerlei verenigingen, het kerkelijk leven en andere Arnemuidse organisaties zijn present op de Winterfair.

Muziekvereniging Arnemuiden en leerlingen van muziekschool Simonelli in Nieuw- en Sint Joosland brengen een scala aan gezellige winter- en kerstmuziek ten gehore. “Onze Winterfair staat bekend als een kleine, maar gezellige markt, met een grote diversiteit aan kramen.”

Tip de redactie