Stichting Welzijn Middelburg (SWM) organiseert samen met de gemeente Middelburg voor het eerst de campagne ‘Een warm dank je wel’. Hiermee willen ze vrijwilligers bedanken voor hun inzet in en om Middelburg. Diverse acties vinden plaats rond 7 december, Nationale Vrijwilligersdag.

Zo vinden er waarderingsbezoeken aan vrijwilligersorganisaties plaats, is er een vrijwilligersborrel en kunnen mensen vrijwilligers bedanken met een speciaal ontworpen kaart. "Het doel van Een warm dank je wel’ is dat vrijwilligers in Middelburg zich gezien en gewaardeerd voelen", laat SWM weten.

De nieuwe campagne vindt plaats, naast de uitreiking van de tweejaarlijkse Lange Jan Awards (de vrijwilligersprijzen van Middelburg). Het Middelburgse college van burgemeester en wethouders en vertegenwoordigers van SWM bezoeken woensdag diverse vrijwilligersorganisaties om met vrijwilligers in gesprek te gaan.

De afgelopen weken zijn Middelburgse vrijwilligers via verschillende wegen uitgenodigd om woensdag bij de Vrijwilligersborrel te zijn. Inmiddels is de borrel – met bijna driehonderd vrijwilligers – volgeboekt. Hen staat een gezellige middag te wachten, met op het einde een verrassing.

Middelburgers worden opgeroepen om vrijwilligers te bedanken door het versturen van een speciaal ontworpen bedankkaart. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen met deze kaarten hun vrijwilligers bedanken. De kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij horecagelegenheden, het stadskantoor en bij SWM in het zorgloket Porthos in Middelburg.

Deze week zijn er ook grote bedankborden te zien langs de weg.