Motorclub de Pekelinge houdt zaterdag 17 december de 17e Aagtekerke Run.

Met deze wedstrijd sluit de Pekelinge traditioneel het seizoen af. Deelname is mogelijk op de 13,8 en 7,5 kilometer, voor zowel dames als heren.

De Aagtekerke Run start om 14.00 uur en voert over b-wegen, door bos en duinen en over het strand. De route van 7,5 kilometer heeft als keerpunt Kasteel Westhove. De 13,8 kilometer heeft als keerpunt strandpaviljoen de Piraat in Oostkapelle.

Bij de jaarlijkse wedstrijd speelt het weer volgens de organisatie vaak een hoofdrol. "Extremen als vorst, sneeuw, regen, hagel en storm zijn geen uitzondering", laat de motorclub weten. "Deze weerbeelden maken de run extra mooi."

Parcoursrecord

Na afloop is er een prijsuitreiking met bekers voor de eerste drie vrouwen en heren op de verschillende afstanden. De band Bandover neemt ook dit jaar het eindfeest voor zijn rekening. "Het parcoursrecord bij de heren staat op naam van Tim Pleijte uit Vlissingen. Hij vestigde dit in 2015, in een tijd van 44.11 minunten."

Vier keer

Anjolie Engels uit Middelburg heeft dit record in haar bezit sinds 2011. "Haar snelste tijd is 50.22 minuten. Anjolie Engels wist deze wedstrijd al vier keer op haar naam te schrijven. Ook Niels Koole uit Middelburg kwam vier keer winnend over de streep."

In de laatste edities namen volgens de Pekelinge tussen de 500 en 600 atleten deel aan de wedstrijd.