Donderdag kreeg de politie meldingen binnen over bejaarde vrouwen die slachtoffer zijn geworden van babbeltrucs in Goes, Vlissingen, Middelburg. Ze waarschuwt mensen alert te zijn bij de voordeur.

Donderdagmiddag rond 14.00 uur belde een vrouw aan bij een woning aan de Weegbreepad in Goes.

Ze vertelde dat ze een medewerkster van een zorgorganisatie was. De hoogbejaarde bewoonster zei dat ze geen hulp nodig had, maar liet de vrouw even later toch binnen. Nadat zij was vertrokken, bleek de portemonnee van het slachtoffer gestolen.

Diezelfde middag verscheen bij een woning aan de Boulevard de Ruyter in Vlissingen een duo, dat ook vertelde van een zorgorganisatie te zijn. De zeer bejaarde bewoonster werd door een vrouw aan de praat gehouden, zodat vermoedelijk een handlanger in de slaapkamer kon kijken. Na hun vertrek waren er sieraden ontvreemd.

Poging

Tot slot kreeg de politie donderdagmiddag een melding dat een bijna negentig jarige vrouw aan de Touwbaan in Middelburg bezoek had gehad van een vrouw van een zorginstelling. Ook hier lijkt sprake van een poging tot een babbeltruc. Vermoedelijk is hier niets meegenomen.

De daders van de recente babbeltrucs zijn een man en een vrouw, waarbij meestal de vrouw de hoogbejaarde dames om de tuin leidt, waarna de man de diefstal pleegt. Ziet u personen die zich verdacht gedragen bel dan onmiddellijk de politie.

De politie roept alle Zeeuwse zorginstellingen en mantelzorgers op om goed op te letten en altijd aangifte te laten doen.

De twee mannen en vrouw die zich onlangs bezighielden met babbeltrucs in bejaardenhuizen in de regio Oosterscheldebekken zijn in afwachting van de terechtzitting in vrijheid gesteld.