De Winterfair in Arnemuiden vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 december. In de Langstraat en op de Markt staan tussen 15.00 uur en 21.00 uur een verscheidenheid aan kraampjes. Nieuw dit keer is de invulling van een aantal leegstaande panden. Hierin laten kunstenaars hun werk zien.

"Op de Visserijdag is één pand gebruikt door een kunstenaar en daarvoor was toen veel belangstelling", vertelt Klaas van de Ketterij. Hij is de voorzitter van de Ondernemersvereniging Arnemuiden, die de Winterfair organiseert.

Door het succes krijgen op de Winterfair meerdere panden in de Langstraat een creatieve invulling. Zo’n negentien kunstenaars uit de omgeving tonen wat zij maken, zijn live aan het werk en verkopen hun kunst ook. In de panden zijn kunstvormen en ambachten te zien als schilderen, boetseren en sieraden en modelschepen maken.

De vorige editie van de Winterfair is geslaagd en de organisatie gaat ook dit keer voor een gezellige markt. "Er komen zo’n dertig standhouders en zij bieden samen uiteenlopende waren aan."

Activiteiten

Ook verenigingen, het kerkelijk leven en andere Arnemuidse organisaties zijn present op de Winterfair. Muziekvereniging Arnemuiden en leerlingen van muziekschool Simonelli in Nieuw- en Sint Joosland brengen een scala aan gezellige winter- en kerstmuziek ten gehore.

Wie rondsnuffelt op de Winterfair kan genieten van winterse hapjes en drankjes, zoals wafels, chocolademelk en broodjes worst. De ondernemersvereniging deelt een gratis bakje erwtensoep uit aan de bezoekers.

Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een sfeervol verblijf in het dorp, bijvoorbeeld om cadeaus te kopen en inspiratie op te doen voor de feestdagen. "Onze Winterfair staat bekend als een kleine, maar gezellige markt, met een grote diversiteit aan kramen."