Langs de Krooneveldweg in Middelburg is de aanleg van een fietspad begonnen.

Het werk vindt plaats in twee fases en is naar verwachting volgend voorjaar klaar. In de week van 5 december is de Krooneveldweg één of twee dagen afgesloten vanwege het opstellen van een telekraan. 

Het nieuwe fietspad komt langs de Krooneveldweg, tussen de rotondes Oostperkweg en Veerseweg. De eerste fase van de aanleg is deze week begonnen. De sloot aan de westzijde van de Krooneveldweg wordt omgelegd om ruimte te maken voor het nieuwe fietspad.

Omleiding

"Om veilig te kunnen werken zetten we in de eerste fase de westelijke baan van de Krooneveldweg af", laat de gemeente Middelburg weten. Deze fase neemt circa vier weken in beslag en is klaar voor 23 december.

Tijdens deze fase is verkeer in een richting mogelijk vanaf de rotonde Oostperkweg richting rotonde Veerseweg. Het verkeer vanaf de rotonde Veerseweg richting Oostperkweg/N57 wordt omgeleid via de Veerseweg, Nederstraat, Havendijk/Punt en Oostperkweg. 

Tijdens de totale afsluiting in de week van 5 december wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via deze route.

Voorjaar

De tweede fase is gepland voor het voorjaar van 2017. Dan wordt de fundering en asfaltverharding aangebracht en is het fietspad klaar.