Er komt geen derde Sail de Ruyter. De stichting ziet geen mogelijkheden om opnieuw de zeesluis in Terneuzen te gebruiken voor de opening van de Michiel Adriaanszoon De Ruyter-kazerne in Vlissingen. Het maritiem event blijft dan ook bij de vorige edities.

Op de laatste Sail de Ruyter in Vlissingen kwamen zeker 300.000 bezoekers af. Direct daarna riepen bestuurders om een vervolg en deden toezeggingen en het bedrijfsleven leek ook enthousiast.

Stichting Sail de Ruyter is echter tot de conclusie gekomen dat er 'niet genoeg (financiële) mogelijkheden' zijn om het event door te gaan. Vooral het bedrijfsleven kon nu geen grote toezeggingen doen.

Organisatorisch

Ook bleek het voor een vrijwilligersorganisatie als Stichting Sail de Ruyter organisatorisch een zeer moeilijke opgave om een derde Sail de Ruyter te organisatoren. "We vinden het heel erg jammer, maar we hebben als bestuur deze conclusie getrokken", zegt voorzitter Dick Schipper van de stichting. "We hadden het door kunnen laten gaan, maar dan zouden we trekken aan een dood paard en zou je waarschijnlijk over twee jaar deze conclusie moeten trekken."

Voorwerk

De stichting gaat 'slapend' verder. "Wie weet staat er iemand op die dit in de toekomst in Zeeland wil doen. Dan is er al heel veel voorwerk gedaan."