Met schaatsen voor het oude stadhuis, kerstmarkten en sfeervolle terrassen begint woensdag 30 november Middelburg Winterstad. Tot en met 15 januari zijn er weer allerlei winteractiviteiten.

De schaatsbaan is elke dag open. De kerstboom wordt woensdag (23 november) geplaatst. Omdat de opbouw van de ijsbaan vrijdag (25 november) al begint, moet de kerstboom daarvoor al geplaatst worden. De twaalf meter hoge boom wordt na maandag 5 december voorzien van versiering en vanaf die dag gaat ook de verlichting aan.

Naast de wintertent aan het Tympaanplein zijn er dit jaar op meerdere plekken in de stad winterterrassen en blokhutten. Bij de verschillende terrassen vinden regelmatig liveoptredens plaats. Er zijn evenementen, zoals het nieuwe winterbierfestival op vrijdag 16 en zaterdag 17 december op het Damplein.

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december is er rondom de ijsbaan een kerstmarkt op de Markt. Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december is er een oud-Hollandse wintermarkt met onder andere nostalgische attracties, eettentjes en entertainment.

Tijdens Middelburg Winterstad besteden ook veel winkels extra aandacht aan de aankleding van hun panden. Zondag 18 december is er een extra koopzondag.