Minder nieuwe WW-uitkeringen Zeeland

Van januari tot en met oktober zijn er 6.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Zeeland. ‘Dat zijn er bijna 2.300 minder dan in dezelfde periode vorig jaar’, laat het UWV donderdag weten.

"De werkhervatting vanuit werkloosheid neemt toe." Vorig jaar zijn er 9.200 nieuwe werkloosheidsuitkeringen verstrekt. "In de eerste tien maanden van dit jaar is dit aantal 6.900, een daling van 25 procent. Landelijk daalde het aantal met veertien procent."

Eind oktober zijn er in Zeeland 7.500 lopende WW-uitkeringen. Dit aantal nam in oktober met zeventig toe, een stijging van een procent ten opzichte van september. Landelijk daalde het aantal lopende WW-uitkeringen met een procent.

Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is op dit moment zes procent lager dan een jaar geleden, een verschil van vijfhonderd uitkeringen. Landelijk is er een daling van 0,3 procent. Eind oktober zijn er in Nederland 419.600 lopende WW-uitkeringen.

Uitstroom

"Door de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) verhoogt het aantal WW-uitkeringen structureel. De uitstroom uit de WW blijft daardoor achter."

Na de economische crisis groeit de werkgelegenheid sinds 2015 weer, aldus het UWV. "Dit is te merken aan het percentage WW’ers dat binnen één jaar na aanvang van de uitkering werk vond. Van alle personen die in 2012 de WW instroomden had zestig procent binnen één jaar een nieuwe baan." Voor 2014 is dit percentage 65 procent.

Tip de redactie