Vrijdag 18 november ondertekenen de Middelburgse wethouder Johan Aalberts, zijn Vlissingse collega John de Jonge en Machiel Trommelen van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) een samenwerkingsovereenkomst om ondernemers de helpende hand te bieden. 

Ondernemers uit de gemeente Middelburg en Vlissingen beschikken voortaan over een telefonisch en online noodloket voor ondernemers; 155-Help-een-Bedrijf. Hiervoor hebben de gemeenten en het IMK de handen ineen geslagen. Voor de ondernemers is deze hulp kosteloos.

‘In de praktijk blijkt dat veel ondernemers die tegenwind ervaren te laat hulp zoeken’, laat Middelburg namens de beide gemeenten weten.

155-Help-een-Bedrijf is een laagdrempelig loket waar ondernemers die problemen hebben, of in de problemen dreigen te komen, vragen kunnen stellen. Samen met de adviseurs van het IMK wordt het probleem in kaart gebracht en over oplossingen nagedacht.

Regiomanager Machiel Trommelen van het IMK stelt dat uit de praktijk blijkt dat ondernemers bij probleemsituaties vaak de weg niet kennen, of die weg te laat vinden. ‘Dat leidt onnodig vaak tot bedrijfsbeëindiging’, laat Trommelen via de gemeente weten. Daarom is het IMK het initiatief 155-Help-een-Bedrijf gestart.

De ondernemer kan met zijn vragen terecht op de website www.155.nl of bellen naar 088-9990155.