UCR wil leslokaal in open lucht op Helmplein

University College Roosevelt (UCR) wil volgend jaar een leslokaal in de open lucht inrichten op het Helmplein in Middelburg. 

Aanleiding is de viering van 800 jaar stadsrechten in Middelburg.

De colleges die er plaatsvinden moeten voor iedereen toegankelijk zijn. UCR zegt dat ze er onder meer lessen 'public speaking', retoriek, ecologie, geschiedenis en aardwetenschappen wil geven en dat het koor van UCR er op ‘mooie lenteavonden’ gaat oefenen. Daarnaast moeten de kennispartners er de ruimte krijgen.

Wijktafel

Docente Sophie Krier vertelt dinsdag 29 november tijdens de wijktafel binnenstad meer over het plan dat officieel 'Metamorfose Lokaal, een openluchtleslokaal als ode aan het vrije denken' heet. 

Crowdfunding

Er moet nog wel veel geld worden ingezameld voor realisatie. UCR is een crowdfundingsactie begonnen om de benodigde 6000 euro in te zamelen.

De wijktafel van het Wijkteam Binnenstad is dinsdag 29 november voor iedereen toegankelijk. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de stadsschouwburg.

Winterstad

Naast de presentatie van Krier is er ook aandacht voor Middelburg Winterstad en kan er worden gestemd over het wijktafelbudget.

Tip de redactie