Symposium over acute hulpverlening

In de kerk ‘Open haven’ in Oost-Souburg wordt donderdag 17 november van 19.00 tot 21.00 uur een mini-symposium gehouden voor acute hulpverleners.

Het thema is Inleven/Overleven. De bijeenkomst is toegankelijk voor professionele hulpverleners, maar ook voor mantelzorgers en familie. 

"Kunnen we op een andere manier omgaan met en hulp bieden bij stress, spanning of agressie van de hulpvrager tijdens acute en onverwachte situaties?", is de vraag die centraal staat.

Introductie

De avond begint met een introductiefilm en citaten uit het boek 'De mensen van de ambulance' van Mariëtte Middelbeek.

Daarna krijgen drs. Marike Lub, ds. Eeuwout van der Linden en drs. Maarten Schipper het woord. Marike Lub, klinisch psycholoog en psychotherapeut, besteedt aandacht aan stress bij patiënt en hulpverlener en geeft handvatten om daarmee om te gaan.

Eeuwout van der Linden is predikant in Oost-Souburg. Hij spreekt over 'Dragen en gedragen worden'. Vanuit de Bijbel laat hij een ander licht vallen op hulpverlening.

Innovatie

Maarten de Schipper vertelt over innovatie in de gezondheidszorg door de nieuwste technieken van data-analyse.

Wim de Schipper is initiatiefnemer van de avond. Hij neemt met de avond afscheid als ambulanceverpleegkundige. Aanmelden voor het symposium kan door te mailen naar schipper1954@gmail.com.

NUwerk

Tip de redactie