De gemeente Vlissingen heeft volgens het college van burgemeester en wethouders genoeg supermarkten en ze zijn goed verspreid. 

"Alleen in de binnenstad en Oost-Souburg is er ruimte voor extra supermarktmeters, mocht er een vraag voor uitbreiding komen”, vertelt wethouder John de Jonge woensdag over de nieuwe Supermarktstructuur waaraan Vlissingen werkt.

De gemeenteraad vergadert over de Supermarktstructuur tijdens de adviesraad op donderdag 24 november en neemt er op donderdag 1 december een besluit over. Bij het opstellen van de visie zijn verschillende marktpartijen betrokken, laat De Jonge weten.

Het college vindt het niet verstandig om nog meer supermarkten toe te laten op bedrijventerrein Baskensburg in Vlissingen. "Daar zitten al twee supermarkten en er komt een Lidl bij", meldt De Jonge. "Als daar nog meer supermarkten komen, gaan de boodschappenwinkels in de wijken op den duur dicht." Dat vinden b&w niet wenselijk voor het welzijn van wijkbewoners, omdat buurtwinkels ook een sociale functie hebben.

"Met het oog op de ontwikkeling van het Scheldekwartier is er wel ruimte voor extra supermarktmeters in de binnenstad", aldus de wethouder. Dat kan uitbreiding van bestaande winkels zijn of de vestiging van een nieuwe zaak.

Voor Oost-Souburg staat het college ook open voor meer supermarktmeters. "De Aldi daar is klein, maar kan op de huidige locatie niet uitbreiden. Als zij op een andere plek nieuwbouw zouden willen realiseren, zeggen we niet meteen nee. Maar daar ligt nog geen aanvraag voor."

Populair

Vlissingen werkt aan een nieuwe supermarktvisie. Hiervoor lieten b&w zich adviseren door een extern bureau. "Volgens het adviesbureau zijn er in Baskensburg te veel supermarkten. Dat advies volgen we niet, omdat we dan tegen supermarkten moeten zeggen dat ze weg moeten", vertelt De Jonge.

"Bijvoorbeeld met het oog op eventuele planschade zou dat veel geld kosten." Baskensburg is volgens de wethouder een populaire vestingsplaats voor supermarkten. "Het bedrijventerrein is vanuit heel Walcheren goed bereikbaar en er is genoeg gratis parkeerruimte."