ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg houdt maandag 7, dinsdag 8 en vrijdag 11 november onder de naam Standplaats Zeeland activiteiten op meerdere locaties in Zeeland.

Zo komt innovator Thomas Rau in de bibliotheek in Middelburg praten over duurzaamheid.

Maandag 7 en dinsdag 8 november is Thomas Rau, bekend van het VPRO-televisieprogramma Tegenlicht, aanwezig in de bieb in het kader van Standplaats Zeeland. Dit is een activiteitenreeks waarbij maatschappelijke thema’s voor Zeeland aan de orde komen.

De Meet Up met Rau maandag om 19.30 uur is toegankelijk voor iedereen. Het gesprek met Rau gaat over de nieuwe economie en bezit. Daarnaast overhandigt de Veerse burgemeester Rob van der Zwaag de publicatie How to think like a Mountain, die gaat over duurzaam toerisme op Walcheren.

Dinsdag is er een collegetour met Rau voor studenten van onder meer de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen, University College Roosevelt in Middelburg en Scalda.

Werksessie

Naast deze twee vrij toegankelijke activiteiten houdt Rau maandag een werksessie met studenten van de HZ, Scalda en Technasium-leerlingen en een duurzaam Zeeuws diner met genodigden. Dinsdag is er bij Emergis in Kloetinge een presentatie, bij Delmeco Goes een kijkje achter de schermen en afsluitend een lunch bij Dok 41 in Vlissingen.

Viering

Om te vieren dat ZB Planbureau een jaar bestaat, organiseert ze vrijdag een debat over de regionale kennisbehoefte. Verschillende sprekers zijn aanwezig in de Middelburgse bibliotheek, zoals econoom Mathijs Bouman, beurscommentator bij RTL-Z, die vertelt over de Zeeuwse economie en arbeidsmarkt.

Eeke van der Veen, voorzitter van de commissie Toekomst Zorg Zeeland gaat in op ‘zorg voor de toekomst’ en onderwijsadviseur Hans Schuit op ‘onderwijs geregeld’.