Meer samenwerking tussen Veere en UCR

Op maandag 7 november overhandigt de Veerse burgemeester Rob van der Zwaag een onderzoek van de University College Roosevelt in Middelburg en de gemeente Veere naar onder meer het toerisme op Walcheren aan innovator Thomas Rau.

De overhandiging vindt plaats tijdens de Tegenlicht Meet Up over nieuwe economie en bezit in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

"De samenwerking smaakt naar meer", stellen Veere en de UCR in een gezamenlijk persbericht. "Het is een logische manier om mensen te inspireren door onderwijs, good governance, kunst en wetenschap te verbinden".

"Anders kijken en bevindingen delen kan andere antwoorden opleveren", stellen de bezoekers. "Wie is de toerist? Wat is de ultieme vorm van gastvrijheid? Hoe kun je een landschap delen?" Met deze vraagstukken zijn beide partijen aan de slag gegaan.

Summerschool

"De aanpak was drieledig, een summerschool, expertmeeting in oktober en de publicatie die op 7 november uitgereikt wordt." Vanaf 8 november is deze publicatie voor iedereen beschikbaar.

De samenwerking smaakt naar meer: het is een logische manier om mensen te inspireren door onderwijs, good governance, kunst en wetenschap met elkaar te verbinden. UCR en gemeente Veere willen de komende drie jaar dan ook samen optrekken en zoveel mogelijk binnen Campus Zeeland.

Klik hier voor meer informatie.

Tip de redactie