Een 26-jarige Vlissinger is dinsdag opgepakt voor mishandeling van twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa) van de gemeente Vlissingen. De slachtoffers voerden rond 10.15 uur parkeercontroles uit in de Walstraat in Vlissingen. 

Terwijl de boa’s met hun werk bezig waren, kwam de verdachte hen tegemoet gefietst. Omdat de Vlissinger door voetgangersgebied fietste, werd hij staande gehouden en kreeg een waarschuwing.

Eerst leek het erop dat de man lopend zijn weg wilde vervolgen, maar toen zagen de boa’s dat hij achter hun rug toch weer op zijn fiets stapte. Een van de boa’s rende achter de verdachte aan en pakte de bagagedrager van de fiets vast. De boa zei dat de man alsnog een bekeuring kreeg.

Daarop werd de Vlissinger agressief en probeerde beide opsporingsambtenaren pootje te haken. Er ontstond een worsteling waarbij een van de boa’s achterover viel en met zijn hoofd op de straat terecht kwam. Zijn collega kon nog net een klap ontwijken. Daarna reed de verdachte snel weg.

De opgeroepen agenten zagen de Vlissinger in de Scheldestraat rijden en hielden hem aan. Op zijn knokkels was duidelijk te zien dat hij kort daarvoor geweld had gebruikt. De man is voor verhoor ingesloten. Met een proces-verbaal op zak mocht hij later die dag weer naar huis.