Gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland reikt op woensdag 9 november de Zeeuwse Onderwijsprijs uit in Middelburg.

Alle genomineerde scholen presenteren die dag hun inzending. De winnaar gaat door naar de landelijke finale in maart.

De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt; basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

In het basisonderwijs zijn genomineerd het Taal Expertise Centrum Terneuzen, de Mgr. Heyligersschool uit Kwadendamme en de Vlissingse Scholenvereniging.

De Heyligersschool combineert taal, spelling en rekenen met bewegen. De Vlissingse Scholenvereniging heeft een leerlijn programmeren ontwikkeld. Het Taal Expertise Centrum maakt kinderen uit het asielzoekerscentrum in betrekkelijk korte tijd de Nederlandse taal machtig.

Talent

Het Calvijn College in Goes, Het Goese Lyceum en de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren uit Middelburg zijn genomineerd in het voortgezet onderwijs.

Het Calvijn College heeft een project dat leerlingen helpt omgaan met andere culturen. Het Goese Lyceum ontwikkelde samen met onder meer het Zeeuws Museum een project waarbij leerlingen zitmeubels maken. De CSW organiseert een Talent Special Experience, om kinderen te laten kennismaken met de Talent Specials.

De jury, bestaande uit Myriam Biekens, Bert van Leerdam en Jeffrey Oudeman, kiest de winnaar.