De Vondelingenkamer Middelburg opent vrijdag 18 november haar deuren voor mensen die een kijkje willen nemen.

Mochten (aanstaande) moeders overwegen afstand te doen van hun baby dan kunnen zij, eventueel anoniem, daarover praten in de Vondelingenkamer en eventueel hun baby achterlaten.

Onverantwoorde omstandigheden

"Daarmee kunnen we voorkomen dat baby’s onder onverantwoorde omstandigheden worden achtergelaten of zelfs de dood vinden", stelt stichting Beschermde Wieg in een persbericht. Twee jaar geleden is de stichting opgericht. "Ons doel is een levensreddend initiatief te zijn voor baby’s van wie de ouders niet voor hen kunnen of willen zorgen. De stichting heeft sinds de opening in september 2014 het leven van zeven baby’s gered."

Beschermde Wieg wil zwangere vrouwen die geen beroep op reguliere hulpverlening kunnen, durven of willen doen, hulp bieden bij hun vragen en onzekerheden. "Vaak gaat het om vrouwen die hun zwangerschap geheim houden uit angst voor repercussies."

Nood

Een team vrijwilligers van de stichting staat hen bij. "Niet alleen door hen zo goed mogelijk advies en antwoord op hun vragen te geven, maar ook door hen te helpen tot verantwoorde afwegingen te komen."

In Middelburg is de Vondelingenkamer te vinden op het Karel Doormanplein 15, in een brandgang aan de Willem Barentszstraat. Er zijn ook kamers in Papendrecht, Groningen, Oudenbosch, Zwolle en Hoogvliet.

Bij de open dag zijn geïnteresseerden tussen 13.00 en 15.00 uur welkom.