Na zijn tachtigste verjaardag zondag is Louis de Vos maandag gewoon weer fluitend naar zijn werk gegaan in Domburg. Zijn collega's zetten hem daar vandaag in het zonnetje.

Als je Louis de Vos voor het eerst de hand schudt, krijg je niet meteen het gevoel met een tachtigjarige van doen te hebben. Integendeel. Hij oogt kwiek en ziet er eerder uit als zestig. Het past dan ook bij hem dat hij nog werkt. Zijn verjaardag is een reden voor zijn collega’s om Louis maandag in het zonnetje te zetten.

Op zondag was er verjaardagsvisite en op maandag ging Louis gewoon weer lekker aan het werk. "Zo bijzonder is dat niet", vindt hij. "Ik vind het heerlijk om nog lekker bezig te kunnen zijn. Zie je mij al achter de geraniums zitten?"

Louis werkt nog steeds vier tot vijf dagen per week. Twaalf jaar geleden is hij bij Hof Domburg opnieuw begonnen met werken, nadat hij al met vervroegd pensioen was gegaan.

Hij komt oorspronkelijk uit Amsterdam, heeft tot 1971 bij De Telegraaf gewerkt, kwam op straat te staan, is daarna in Zeeland bij Pechiney terechtgekomen. Daar heeft hij tot zijn zestigste gewerkt en toen kon hij met behoud van 98 procent van zijn salaris met vervroegd pensioen.

Vrouw

Daarna heeft Louis jarenlang de zorg op zich genomen voor zijn zieke vrouw. Anderhalf jaar geleden overleed ze. Omdat sommige kosten de spuigaten uitliepen is hij twaalf jaar geleden weer gaan werken en had volgens eigen zeggen geen betere plek kunnen treffen dan Hof Domburg.

"Ik sta om vijf uur op en dan begin ik drie dagen om zeven uur en werk tot drie uur en de andere twee dagen begin ik om acht uur en werk dan tot elf uur. Ik maak schoon en doe klein onderhoud."

Louis maakt deel uit van een vast schoonmaakteam bij vakantieresort Hof Domburg. Het team bestaat uit negen personen. "We kunnen het goed met elkaar vinden", vertelt Louis. "We zijn er voor elkaar, ook als het even wat minder gaat."

Aan het eind van de dienst was er maandag een borrel in de brasserie. "Louis krijgt van ons een kilo paling, daar is hij enorm gek op", vertelt zijn leidinggevende. "We zetten zijn favoriete muziek van Celine Dion op en hij krijgt een reusachtige verjaardagskaart."