Wethouder Piet de Putter van Noord-Beveland heeft met een druk op de knop de nieuwe website voor het Veerse Meer gelanceerd. ‘Veersemeer.com’ draagt bij aan de promotie van het meer en geeft een overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van watersport, horeca, verblijfsrecreatie, evenementen en omringende steden en dorpen.

Regiomanager van HISWA, Gerdina Krijger, heeft zich samen met de projectgroep ‘watersportondernemers website Veerse Meer’ ingezet voor het beter in de markt zetten van het merk ‘Veerse Meer’.

De projectgroep bestond uit vier ondernemers uit de watersportbranche; ’t Veerse Gat, Zwemer Watersport, Waterfront Jachtcharter en Watersportbedrijf De Arne.

“Vanuit ondernemers kwam het signaal dat het Veerse Meer meer gepromoot moest worden”, laat Krijger weten. “Door de vergrijzing in Nederland verdwijnen er watersporters van het water. We moeten alle zeilen bijzetten om nieuwe doelgroepen naar het water te trekken, waaronder jeugd, maar ook watersporters uit België en Duitsland.”

HISWA zet hierop in met haar campagne ‘Welkom op het water!’. “Er is genoeg potentie, want bijna alle soorten van watersport kun je op het Veerse Meer beoefenen. Maar dat moet je dan wel vertellen!”

Uniek

Het Veerse Meer is wat Krijger betreft een uniek watersportgebied. Dit komt volgens haar goed tot uiting in de nieuwe website. “De website is visueel aantrekkelijk en bedrijven kunnen zich er goed presenteren.” De mensen die het Veerse Meer niet goed kennen krijgen met de website een goed beeld van alle mogelijkheden, vindt Krijger.

“Mensen die het wel kennen krijgen alle informatie over wat er allemaal te doen is. Het Veerse Meer onderscheidt zich in kwaliteit en kenmerkt zich door het prettige vaarwater, de mooi en rijke natuur en de vele aanlegplaatsen. Op de Oosterschelde kan niet iedereen zomaar varen. Het Veerse Meer is vriendelijker vaarwater. Het is goed dat dit nu meer onder de aandacht wordt gebracht.”