Plan voor honderdvijftig woningen in West-Souburg

De gemeente Vlissingen wil de komende tien jaar honderdvijftig woningen realiseren in West-Souburg.

Deze tweede fase van de wijk Tuindorp ontwikkelt de gemeente samen met marktpartijen. Vlissingen wil met potentiële huizenkopers in gesprek over hun wensen voor het nieuwbouwproject.

Tuindorp 2, zoals het project voorlopig nog heet, wordt een groene wijk met koopwoningen op ruime kavels in de middeldure en dure sector. Verder staat de invulling nog niet vast, want de gemeente wil bouwen naar de behoeften van de consument.

Concepten

"We willen de wensen van de toekomstige bewoners weten", legt de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder uit. "Daarom willen we praten met belangstellende kopers. Hoe we dat gaan doen, bekijken we nog."

Concepten zoals Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn ook mogelijk. Hierbij zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject. Ze nemen dan bijvoorbeeld samen een architect in de arm. "Wat wij bieden is een tussenvorm, voor mensen die geen keuzestress willen", licht de wethouder toe.

De gemeente verwacht dat de eerste kavels en woningen in de tweede helft van 2017 te koop worden aangeboden.
"We nemen tien jaar de tijd voor de realisatie", vertelt wethouder John de Jonge. "Misschien gaat het sneller, zoals in Rittenburg in Middelburg."

Tip de redactie