Waterschap Scheldestromen houdt op woensdag 19 oktober een gratis toegankelijk college over dijkveiligheid in het waterschapskantoor in Middelburg.

Op deze avond komt de bezoeker op een laagdrempelige manier meer te weten over dijken, superstormen en overstromingen. Het college duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Grillig

Dijkgraaf Toine Poppelaars opent de avond. Het college wordt gegeven door de jonge waterschappers Robbert-Jan Lenselink en Jelle-Jan Pieterse. "Nederlanders lijken het vanzelfsprekend te vinden dat zij hier veilig kunnen wonen", schrijft Scheldestromen in een persbericht.

"Maar ons land ligt voor 26 procent onder de zeespiegel. Waterbeheerders zijn dag en nacht in de weer om in te spelen op zeespiegelstijging, extremen in het weer en om ons te beschermen tegen overstromingen. Maar de natuur is grillig. Wat kunnen mensen doen als het toch fout gaat? Is iedereen daarop voldoende voorbereid?"

Aanmelden

Het college is een van de activiteiten die Scheldestromen organiseert in de Week van Ons Water. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze website.