Maandag is het Dag van de Duurzaamheid in Nederland.

Vanwege deze dag zijn er op verschillende scholen activiteiten. Zo leest wethouder Jaap Melse op een school voor in Veer en wethouder Josephine Elliott op een school in Vlissingen. Hiervoor gebruiken ze het boek 'De wereld van plastic'.

Wethouder Elliott bezoekt maandagmorgen groep 7 van basisschool De Omnibus in Vlissingen. Na het voorlezen gaan de wethouder en de kinderen met elkaar in gesprek over hoe je positief en verantwoord kunt omgaan met plastic om zo samen de aarde en de natuur te helpen.

Wethouder Melse leest maandagmorgen voor in groep 7 en 8 van de samenwerkingsschool SVS Magdalon in Veere. Ook praat hij met de kinderen over duurzaamheid.

Boek

Duizenden scholen in Nederland doen mee aan de voorleesactie. 'De wereld van plastic' is speciaal voor deze dag geschreven door Pabo-studenten. Zij lieten zich inspireren door de onderwerpen en tekeningen die kinderen erover hebben gemaakt. Deze tekeningen staan als illustraties in het boek.

De Dag van de Duurzaamheid is het grootste duurzaamheidsevenement dat in Nederland wordt georganiseerd. Duizenden bedrijven, organisaties, overheden en particulieren laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar zeker ook leuk en inspirerend is.