In Sint Laurens gaat donderdag 13 oktober het project Buurthulp officieel van start. De dorpsvereniging Sint Laurens wil met dit initiatief, waarbij de bewoners elkaar helpen met klusjes, het leefcomfort van alle dorpelingen vergroten.

Buurthulp bemiddelt bij onderlinge hulp voor ‘kleine’ vragen op divers gebied. Donderdag zijn alle inwoners van Sint Laurens vanaf 19.30 uur welkom bij de start van het project in wijkcentrum Van Cittershoff. 

De aanwezigen krijgen praktische uitleg en informatie over de werkwijze van Buurthulp Sint Laurens. Acteurs van wijktheater De Kanteling spelen uit het leven gegrepen situaties over burenhulp en mantelzorg na. Hierbij kan het publiek het spel beïnvloeden.

Wethouder Saskia Szarafinski van Middelburg geeft het startschot van Buurthulp.

Hulp

Buurthulp is er voor alle inwoners van Sint Laurens die om welke reden dan ook tijdelijke hulp nodig hebben die de professionele hulp niet biedt. Bijvoorbeeld samen een stukje wandelen, vervoer naar het ziekenhuis, boodschappen doen, voorlezen, de hond uitlaten en kleine klusjes in en om het huis.

Buurthulp brengt vraag en aanbod bij elkaar. Vragen stellen en hulp aanbieden kan persoonlijk via de vrijwillige buurtcoördinatoren. Ook professionals, bijvoorbeeld klantondersteuners van het gemeentelijke zorgloket Porthos, kunnen aanvragen doen voor Buurthulp.