In Ritthem opent theater De Verwachting donderdag en vrijdag officieel haar deuren. Daarmee heeft dorpshuis Ons Dorpsleven definitief een nieuwe toekomst.

Met de opening van De Verwachting maken Esther Rooker en Peter de Neef van Stichting Theaters aan Zee van het dorpshuis een theater en zetten de functie van gemeenschapsvoorziening voort. "Dit is een droom die uitkomt", zei de Neef eerder al.

Omdat het pand een flinke verbouwing nodig had, was de theaterfunctie rustig opgestart. Nu opent De Verwachting officieel haar deuren met de try-out ‘De goede Richard III’ door Wart Kamps op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober.

De Neef en Rooker hebben grootse plannen voor het dorpshuis. Met hun stichting halen ze al bekende namen, zoals Youp van ‘t Hek, naar onder meer Zierikzee en het dorpshuis versterkt hun product, vindt De Neef.

Artiesten

"Artiesten zouden in Ritthem aan hun programma kunnen werken, try-outs kunnen doen en kunnen logeren. Daar is vraag naar. Ritthem is een kleine, hechte gemeenschap en het dorpshuis ligt op een centrale plek, in een idyllische, Wim Sonneveld-achtige omgeving tegenover een historische kerk en bij Fort Rammekens."