Tijdens het eerste Café Santé presenteert de gemeente Veere dinsdagmiddag zes kansrijke projecten op het gebied van gezondheidstoerisme. 

Volgens de gemeente Veere leeft het thema onder ondernemers.

Met een aantal bijeenkomsten en een stimuleringsprogramma wil ze hen helpen hun ideeën te ontwikkelen.

De zes ondernemers krijgen dinsdagmiddag een bijdrage waarmee ze kunnen doorgaan met de ontwikkeling. Het gaat om: Paul Corbijn van de Plus-supermarkt in Vrouwenpolder, Jaap Keijmel van Sportdorp Vrouwenpolder, Jolanda Schroevers van Stranddroom Slaaphuisjes, Govert Janzen van Ondernemers Badplaatsbelangen Domburg, Willy de Nooijer van FysioFitness De Driehoek en Sabine Verburg van Foodport Zeeland.

"Er zijn volop kansen en mogelijkheden om toeristen en onze inwoners een gezond verblijf in onze gemeente aan te bieden", zegt wethouder Chris Maas van de gemeente Veere. "Gezondheidstoerisme gaat over een gezonde leefomgeving, vitaliteit, wellness, herstel, toegankelijkheid, beweging en sport."

Platform

Naast de ondersteuning voor de projecten komt er ook een online discussieplatform. "Iedereen kan daarop meedenken over de uitdagingen waarvoor we staan. Er kunnen discussies ontstaan, contacten worden gelegd en kennis uitgewisseld", aldus Maas' collega René Molenaar.

De eerste vraag op het platform is: "Hoe kan Veere het gezondheidstoerisme verder stimuleren en wat is daarvoor nodig?"