Het boek We zullen er wezen van Wim van Gorsel over de hoogtijdagen van voetbalvereniging Middelburg wordt donderdag gepresenteerd in de kantine van Zeelandia Middelburg. 

In het boek belicht Van Gorsel de periode in de jaren zestig waarin Middelburg drie keer landskampioen werd bij de zondagamateurs.

Het elftal stond destijds bekend als 'het Ajax van de amateurs'. "Zo'n bijnaam krijg je niet zomaar", zegt Van Gorsel. "Net als het Ajax van die tijd speelde Middelburg ook aantrekkelijk en aanvallend. Het was een soort totaalvoetbal, ontwikkeld door trainer Piet Lindenberg. De andere amateurclubs hadden daar geen antwoord op."

Onder Lindenbergs leiding veroverde Middelburg maar liefst acht titels en werd in 1966, 1967 en 1969 drie keer landskampioen. "Alleen Baronie uit Breda is dat veel later ook gelukt, maar in Noord-Brabant betaalden ze de voetballers al. Middelburg had alleen eigen spelers en betaalde niet."

Van Gorsel heeft onder anderen met Lindenberg, een aantal spelers, bestuursleden en fans gepraat over de periode.

Eerbetoon

Met het boek wil hij een eerbetoon aan de groep van de jaren zestig brengen. "Ze verdienen het. Dat was de belangrijkste reden waarom ik dit boek wilde maken. Het is een belangrijke periode in de Zeeuwse voetbal- en sportgeschiedenis."

Na de presentatie is het te koop bij Zeelandia Middelburg en in boekhandel de Drvkkery.