De Middelburgse MS-patiënt, die wordt verdacht van drugshandel, moet vrijdag zijn huis in de Granaat uit. 

De uithuiszetting zou vorige week vrijdag plaatsvinden, maar burgemeester Harald Bergmann besloot het toen met een week uit te stellen. Vanwege de gezondheid van de Middelburger wilde Bergmann eerst dat er vervangende ruimte zou worden geregeld.

De gemeente en de 45-jarige Middelburger hebben de afgelopen dagen over diverse locaties gesproken. Er is nu een tijdelijke opvangplek gevonden.

Inval

De gemeente sluit het huis in de wijk Dauwendaele voor drie maanden, omdat de MS-patiënt wordt verdacht van drugshandel.

Hij heeft een doktersverklaring om medicinale wiet te gebruiken, maar bij een inval eerder dit jaar vond de politie 364 gram niet-medicinale hennep. Bovendien lagen er producten die wezen op drugshandel en een balletjespistool waarvoor hij geen vergunning heeft.

De verdachte zei dat het leeuwendeel van de hennep 'afval' was waarmee hij thee zet om de gevolgen van zijn ziekte te bestrijden. Drie weken geleden stelde de rechter de burgemeester in het gelijk.

Woonruimte

Daarna gingen de gemeente en zorgloket Porthos in gesprek met de 45-jarige man over vervangende woonruimte. Middelburg blijft met de man in gesprek over een oplossing voor de lange termijn.