Na het zilveren jubileum afgelopen jaar vindt van woensdag 14 tot en met zondag 18 september de 26e editie van Jazz by the Sea plaats aan de Walcherse kust.

Met meer dan vijftig optredens pakt de organisatie weer uit. De voorbereidingen voor de nieuwe editie van het gratis toegankelijke festival zijn al in volle gang.

Van Vlissingen tot en met Veere kunnen de bezoekers van Jazz by the Sea genieten van jazzmuziek. Het hoofdpodium is zoals altijd in Domburg te vinden, op het veld voor het Badhotel.

De opening op vrijdagavond staat in het teken van Enkhuizen. "Het is een afwijking van het concert en het is populaire muziek’", vertelt Hans Barth, voorzitter van Jazz at the Sea. "Er zijn vrijdagavond vier concerten met musici uit Enkhuizen. Daarnaast komen de burgemeester uit Enkhuizen en uit Veere naar de opening."

Enkhuizen 

Als hoogtepunt noemt Barth het hele festival, maar toch wil hij de vier orkesten uit Enkhuizen op vrijdag aanstippen. En op zaterdag komen de Mardi Gras Jazzband uit België en de French Preservation Hall Jazzband met leden uit Frankrijk, Zweden en Engeland.

Zondag treedt The French Preservation Hall JB op in Domburg. Deze dag is er veel oude stijl jazz. Zondagmiddag treedt ‘Them Lewis Boys’ op, een rock ‘n rollband die een eerbetoon brengt aan de bekende, inmiddels tachtigjarige zanger Jerry Lee Lewis.

Als afsluiter is er een Big Band en komt Isabelle Provoost, een jonge zangeres uit Middelburg, optreden.