Een 23-jarige automobilist uit Oost-Souburg heeft in de nacht van zondag op maandag twee geparkeerde auto’s geramd in de Bermweg. 

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. De auto’s raakten zwaar beschadigd.

Rond middernacht hoorden getuigen in de Bermweg piepende banden en een enorme klap. Toen zij gingen kijken wat er aan de hand was, bleek dat een personenauto op twee geparkeerde auto’s was geklapt op de kruising van de Bermweg met de Wittezeestraat in Oost-Souburg.

De omwonenden belden de politie en toen agenten ter plaatse kwamen, vertelden ze dat een jongeman in een auto de ravage op zijn geweten had. Even later meldde de jongeman zich bij de agenten.

Schade

Hij had zijn auto een paar straten verderop geparkeerd en de agenten liepen met hem mee om zijn schade te bekijken. Die bleek ook enorm, aldus de politie.

De Souburger verklaarde dat hij met twee passagiers in de auto had gezeten en dat hij plotseling de macht over het stuur was verloren. 

Omdat de Bermweg een dertigkilometerzone is en het volgens de politie niet anders kan dan dat de automobilist te hard reed, hebben de agenten het rijbewijs van de 23-jarige man ingevorderd. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) onderzoekt de rijvaardigheden van de automobilist.