Een 61-jarige Duitser is zaterdagmiddag na veel discussie mee genomen naar het politiebureau. De man liep met zijn hond in een gebied waar dit verboden was. Later bleek de man ook een vuurwapen bij zich te dragen.

Een strandwacht verwees de man met de hond naar een ander strand waar wel honden mochten komen. De man gaf geen gehoor aan het verzoek en liep toch het strand op. De strandwacht heeft enige tijd gespendeerd om in discussie te gaan met de man en uiteindelijk werd hij opzij geduwd door de Duitser. De politie werd hierop gewaarschuwd.

Politie

Ook de politieagenten hebben de man meerdere malen verzocht om het strand te verlaten. De man werkte totaal niet mee en trachtte steeds weg te lopen. Uiteindelijk hebben de agenten hem een bekeuring gegeven. Ze wilden de identiteitsgegevens van de man weten, maar ook hier wenste de man niet aan mee te werken.

Omdat de agenten achter zijn identiteit wilden komen hebben ze een onderzoek ingesteld en bekeken de tas van de man. Hier bleek een vuurwapen in te zitten. De man is aangehouden en geboeid overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Het vuurwapen bleek een alarmpistool te zijn. De man heeft afstand gedaan. Hij is gehoord over de hele zaak en mocht een paar uur later weer naar zijn vakantieadres.