De première van Film by the Sea is vrijdagavond in bioscoop CineCity in Vlissingen.

De 18e editie van Film by the Sea biedt weer veel spektakel met meer dan 100 films.

Het festival duurt tot en met zondag 18 september.

Als vrijdagavond alle sterren en genodigden binnen zijn, opent het festival met de film 'Florence Foster Jenkins', een feelgood comedy met Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson en John Kavanagh.

Daarna is er een galaparty met een band en een hapje en drankje.

Alleen op de Wereld

Na vrijdagavond staat het programma vol met bijzondere films en activiteiten. Zo  is zondag bijvoorbeeld de première van de televisieserie 'Alleen op de Wereld', geschikt voor jongere bezoekers en hun familie. Daarnaast draait zondag ook de film 'Chet', die gaat over Chet Baker, een grootheid in de jazzwereld.

Een ander hoogtepunt is 'Heimat 1', een meer dan vijftien uur durend epos dat is opgedeeld in zeven delen en verspreid zijn op de zondag en maandag.

Competitie

Hart van het festival is de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie. De vakjury, onder leiding van Adriaan van Dis, kiest de beste boekverfilming. De prijs wordt uitgereikt op de tweede vrijdag van het festival tijdens het Award Ceremony Dinner.

Once upon a time

Speciale gast is dan Claudia Cardinale, de Italiaanse filmdiva, die onder meer schitterde in de klassieker ‘Once upon a time in the West’. Een gerestaureerde versie van deze western wordt dezelfde avond vertoond.

Voor meer informatie en het volledige overzicht van de films, zie de website.