Medestanders van Middelburger Jean-Paul 't Gilde willen vrijdagmorgen om 10.00 uur protesteren tegen zijn huisuitzetting. 't Gilde moet drie maanden zijn huis uit, omdat hij drugs zou dealen. 

De politie heeft een inval gedaan in zijn huis aan de Granaat in Middelburg. Daar trof de politie, volgens ‘t Gilde, veertien gram wiet aan en 300 gram knipafval en wietbladeren aan waarmee hij thee zet.

Patiënt

‘t Gilde is MS-patiënt en rookt wiet om de gevolgen van zijn ziekte te bestrijden. Hij heeft daarvoor een doktersverklaring.

De gemeente zegt echter dat er voldoende aanwijzingen waren om hem te verdenken van drugshandel. Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg wilde het huis daarom, in overeenstemming met het gemeentelijke beleid, drie maanden sluiten.

Rechter

‘t Gilde ging daartegen in beroep, maar de rechter stelde de burgemeester onlangs in het gelijk.

De uithuiszetting zou in overleg gebeuren vanwege de medische situatie van ‘t Gilde, maar het betekent niet dat de Middelburger ermee kan leven. "Als ik geen huis heb, heb ik geen postadres waardoor ik geen uitkering krijg en dus geen medicijnen kan kopen", zegt hij tegen het online magazine voor cannabisgebruikers RollingStoned.

Petitie

Een petitie tegen het besluit van de Middelburgse burgemeester is meer dan 3000 keer ondertekend.

De Facebook-pagina 'Stop uithuiszetting medicinale cannabispatiënt’ roept iedereen op vrijdag om 10.00 uur naar Middelburg te komen om te protesteren tegen de uithuiszetting.