Compacte elfde editie Koudekerke uit de Kunst

De elfde editie van het evenement Koudekerke uit de Kunst vindt plaats tussen woensdag 7 en zaterdag 10 september.

De laatste jaren begon de week al op maandag met activiteiten voor kinderen. Vanwege de late zomervakantie is dat nu niet het geval. "Het zou op hun eerste schooldag zijn. Het is onhandig als ze dan meteen naar ons zouden moeten komen", zegt organisator Wilma de Groot.

Het programma begint daarom op woensdag 7 september met een optreden van Jazzit in de Michaëlskerk.

Vanaf donderdag kunnen bezoekers alle expositielocaties bezoeken. Ze zijn door het dorp verspreid. "De combinatie van gezelligheid en goede kunstenaars, zowel amateurs als profs, blijft mensen trekken. Hun standvastigheid werkt mee aan het succes", zegt ze over de exposanten.

"Sommige doen al elf jaar mee. Zij verplichten zich om elk jaar met nieuw werk te komen. Dat is best een opgave. Je ziet dat zij zich hebben ontwikkeld."

Blue Jeans Big Band

Koudekerke uit de Kunst duurt tot en met zaterdag 10 september. Op donderdag is er muziek van de Blue Jeans Big Band. De muzikanten treden vanaf 19.30 uur op in Intratuin aan de Vlissingsestraat. Als laatste geeft Harmonie Voorwaarts vrijdagavond vanaf 19.30 uur een concert bij de Sint Anthonijshoek.

Alle optredens zijn gratis.

Locaties

De locaties waar de 40 kunstenaars exposeren zijn van donderdag tot en met zaterdag geopend. Op donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De locaties en kunstenaars zijn te vinden op de Facebook-pagina van het evenement.

Tip de redactie