Een 73-jarige vrouw uit Koudekerke is zaterdagavond overleden bij een verkeersongeval op de Brouwerijstraat. 

Door een nog onbekende oorzaak raakten twee fietsers met elkaar in botsing. Beiden kwamen hierdoor ten val, maar de 73-jarige vrouw raakte ernstig gewond.

De andere fietser, een 58-jarige man uit Vlissingen, en een voorbijganger gaven direct eerste hulp aan het slachtoffer en startten met reanimeren.

"De vrouw is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis waar zij later is overleden", aldus de politie. De 58-jarige man liep lichte verwondingen op.

Rondweg

Op de Rondweg Koudekerke is in de nacht van zaterdag op zondag tevens een 34-jarige man uit Koudekerke ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door een auto. "Het slachtoffer was niet aanspreekbaar na het ongeval en is met een ambulance naar een traumateam gebracht", aldus de politie.

Hij is met de traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk waarom de man op de Rondweg fietste, omdat dit niet is toegestaan op deze weg. Verkeersongevallenanalisten doen onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.