Zeeland Nazomerfestival meer in trek dan ooit

Theaterproductiehuis Zeelandia werkt vol goede moed toe naar de opening van de 16e editie van het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) op dinsdag 23 augustus. 

Er zijn al meer dan 10.000 kaarten verkocht voor de locatievoorstellingen en de concerten op het festivalhart in Middelburg, een record.

Met name de show van De Dijk op het Abdijplein in Middelburg is erg in trek.

Shakespeare

Het ZNF begint dinsdag met de première van de voorstelling 'Maat voor maat' van William Shakespeare in de Grote Kerk in Veere.

Naast het stuk van Shakespeare kunnen theaterliefhebbers genieten van 'Juni' van Gerbrand Bakker in een boerenschuur in Arnemuiden en 'Dezelfde zee' van Amos Zee in een botenloods in Scharendijke.

Waterschap

Daarnaast wordt tijdens het festival in het kantoor van het waterschap 'Suikerland' opgevoerd en in de schouwburgen in Goes en Middelburg zijn de voorstellingen 'Smart' en 'The Basement' te zien. Theaterproductiehuis Zeelandia vormt het decor van de dansvoorstelling 'Kokers', voor kinderen vanaf drie jaar.

Festivalhart

Naast het theater is er ook dit jaar weer volop muziek tijdens het ZNF. Op het podium op het Abdijplein treden vanaf volgende week vrijdag achtereenvolgens het Cello8ctet Amsterdam, The Common Linnets (en Danny Vera), Leoni Jansen, Joris Linsen en Caramba, Rondé, Sven Hammond (en Sunday Sun), Dirk Scheele, Yentl en De Boer, Jenny Arean en Marijn Brouwers, De Dijk en Jett Rebel op.

Het volledige programma van het festival, dat duurt tot en met zaterdag 3 september, is te vinden op de website: www.theaterzeelandia.nl.

Tip de redactie