Muziek langs de Walcherse kust met Jazz by the Sea

Van woensdag 14 tot en met vrijdag 18 september staan Domburg en de Walcherse kust voor de 26e keer in het teken van Jazz by the Sea. "Alle optredens zijn weer gratis te bezoeken, waar vind je dat nog in Zeeland als het om jazzmuziek gaat?", aldus de organisatie.

"Waaraan we ook vasthouden is de jazz oude stijl. In al zijn facetten en dat zijn er nogal wat. Dat is ons bestaansrecht."

De laatste jaren heeft Nederland volgens de organisatie steeds minder podia voor deze muziek beschikbaar. "Terwijl er voldoende publiek voor is. Ook dit jaar zal Jazz by the Sea weer duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland naar de Zeeuwse kust trekken. Bovendien, er zijn in ons land nog veel muzikanten die de traditional style op hoog niveau beheersen."

Zo is Enkhuizen nog steeds een broeinest van oude stijl, aldus de organisatie. "Vandaar dat we dit jaar onze opening op vrijdagavond 16 september helemaal in het teken hebben gesteld van jazzmuziek uit de Haringstad."

Barrelhouse

Er is in de programmering ruimte vrijgehouden voor andere muziekstijlen. "Zo staan onder meer de vermaarde bluesband Barrelhouse en The River AA Big Band met Isabel Provoost op het hoofdpodium."

Ook dit jaar is het festivalterrein met het hoofdpodium ingericht op het veld voor het Badhotel in Domburg. Daarnaast zijn er optredens in Domburg, Oostkapelle, Zoutelande en Vlissingen. De traditionele jazzkerkdienst vindt plaats op zondag 18 september in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Tip de redactie