Kijken, ontdekken en vooral ook actief bezig zijn, daar gaat het om tijdens de Oostkapelse Dag op zaterdag 20 augustus.

Alle activiteiten hebben te maken met Oostkapelle: inwoners laten zien wat hen boeit, organisaties geven informatie over wat ze zoal doen in het dorp, actieve werkgroepen maken u deelgenoot van waarmee zij bezig zijn en alles wat Oostkapelle tot Oostkapelle maakt komt op verschillende manieren aan bod: zee, strand, buitenplaatsen, de Manteling, de historische kern en het platteland.

Ook kramen voor goede doelen en kramen met lekkernijen zijn aanwezig.

Deelnemers

Er zijn onder andere een kindervrijmarkt (9.00-14.00 uur), een zomerwedstrijd van de Oostkapelse Ringrijders Vereniging (8.00-17.30 uur), 35 kramen, rondritten, een torenbeklimming en een bezoek aan de Oudheidkamer en kerk. 

Dankzij de boerderijschuur van Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland, Molen d’Arke, kinderactiviteiten van de RegioBank, klederdrachtenshow van de Stichting Het Walchers Costuum, lezingen van buitenplaatsdeskundige Martin van den Broeke en wandeltochten van ALS-Stichting Wandelen Oostkapelle, ontdekken de bezoekers wat Oostkapelle te bieden heeft.

Ook is er een rondleiding in het huis/hoofdgebouw van Buitenplaats Overduin op vertoon van een toegangskaartje dat tot en met vrijdag gratis verkrijgbaar is bij de Bookshop in de Dorpsstraat en tijdens de Oostkapelse Dag in de kraam van de Stichting Tuys.

De organisatie van de Oostkapelse Dag is in handen van de Ondernemersvereniging ‘Natuurlijk Oostkapelle’ en de Stichting Tuys.