Tweede Rommelroute komt eraan in Oost-Souburg

Na een eerste rommelroute vorig jaar die meteen geslaagd was, werkt Oost-Souburg aan een nieuwe editie op zaterdag 24 september. De organisatie verwacht meer deelnemers dan vorig jaar.

De Rommelroute Oost-Souburg zorgde vorig jaar voor gezelligheid in het hele dorp, aldus de organisatie. De route is te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur. "Hoe meer mensen meedoen als verkoper, hoe groter de route door Souburg wordt", laat de organisatie weten.

Bewoners kunnen buurten bij de buren, snuffelen naar leuke spulletjes, maar ook hun medestraatbewoners beter leren kennen. "Uiteraard zijn ook mensen van buiten Souburg welkom om door de straten te lopen."

Iedereen in Oost-Souburg die dat wil kan aansluiten bij de rommelroute. Bewoners kunnen spullen te koop aanbieden in hun tuin of vanuit de garage. De organisatie roept deelnemers op hun huis en tuin te versieren voor een vrolijke sfeer. Ook kunnen de deelnemers hapjes en drankjes te koop aanbieden.

Creativiteit

"Ook dit jaar gaan we er weer een gezellige festiviteit van maken. Met veel vrolijke deelnemers, leuke activiteiten en gezellige bezoekers."

De organisatie hoopt dat Souburgers hun creativiteit de vrije loop laten en bijvoorbeeld ook spelletjes als koekhappen en raadsels aanbieden. In gezellige hoekjes om te zitten met bijvoorbeeld een knutselworkshop kunnen buurtbewoners elkaar beter leren kennen. Zo hoopt de organisatie dat de route bijdraagt aan de saamhorigheid in het dorp.

Aansluiters

Vorig jaar deden ruim vijfhonderd huishoudens mee aan de rommelroute, schat de organisatie. "Op het laatste moment waren er veel aansluiters. Dit is heel gezellig, maar als deze mensen dit eerder hadden geweten, waren er meer deelnemers vermeld op de plattegrond."

Daarom hoopt de organisatie dat deelnemers zich zo snel mogelijk aanmelden. Bezoekers kunnen met een plattegrond de rommelroute wandelen of fietsen. De plattegrond is binnenkort te downloaden.

Tip de redactie