Twee 17-jarige jongens uit Middelburg zijn vrijdagmorgen aangehouden op de Ravensteijnweg in Middelburg op verdenking van diefstal of heling van twee snorfietsen.

De politie kreeg omstreeks 01.50 uur een tip over een verdachte situatie op de Ravensteijnweg. Een burger zag twee jongens met donkere kleding en een capuchon op hun hoofd fietsen. Eén van hen had fietstassen waar vanalles uitsteekt.

Gezien het nachtelijke uur vertrouwde de burger het niet en belde de politie. Bij aankomst zagen agenten drie jongens op een bankje zitten en twee van hen voldeden aan het signalement. Bij hen stond ook een fiets met fietstassen. Daarin is echter niets bijzonders gevonden.

Opmerkelijk was dat ongeveer vijf meter van de jongens twee snorfietsen bij een fietsenstalling stonden met warme uitlaten. Tijdens het natrekken van de kentekenplaten werd al snel duidelijk dat deze elders in Middelburg gestolen zijn. De jongens ontkenden echter met klem dat de brommers hen toebehoren.

Fouillering

Opeens zagen de agenten naast de voet van één van de jongens een fietssleutel liggen. Toen bleek dat deze paste op één van de snorfietsen is hij als verdachte aangehouden. Na fouillering kwam er nog een sleutelbos tevoorschijn met daaraan onder andere een autosleutel.

Zijn kompaan is eveneens aangehouden nadat in zijn rugtas inbrekerswerktuigen en een blauwe kentekenplaat zijn gevonden. De snorfietsen en de sleutelbos bleken gestolen vanaf hetzelfde adres.

De gedupeerde weet inmiddels dat zijn spullen weer terecht zijn. De jongens zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tegen de derde jongen loopt op dit moment geen verdenking.