Na de zomervakantie gaat de Molenweg en omgeving in Oost-Souburg op de schop.

De bewoners krijgen een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden. Ook informeert de gemeente Vlissingen hen dan over het inspraakproces voor de plaatsing van ondergrondse containers.

Sinds dit jaar werkt de gemeente met een integrale wijkaanpak bij werkzaamheden in de openbare ruimte. Vlissingen neemt daarbij in enkele jaren een hele wijk onder handen en vervangt bijvoorbeeld de riolering, verharding, het openbaar groen en lichtmasten.

De voorbereiding voor het werk in de Molenweg en omgeving is al begonnen. Om niet in het hele gebied tegelijkertijd bezig te zijn, zijn de werkzaamheden opgedeeld in een aantal fases voor de komende jaren.

Fasering

In fase één wordt er gewerkt in de M.A. van de Puttestraat, Henri Dunantstraat, Leenhoutstraat, Leenhoutdwarsstraat, Wilgenstraat, Irenestraat en de Molenweg tot en met kruising Irenestraat.

Fase twee behelst de Middelburgsestraat vanaf de Burgemeester Stemerdinglaan tot en met de kruising Esdoornstraat. In fase drie zijn de Esdoornstraat, Lindenstraat, Ahornstraat, Platanenstraat, Elzenstraat, Eikenstraat, Iepenstraat, Beukenstraat, Berkenstraat en Platanenstraat aan de beurt.

De laatste fase is in de Henri Dunantstraat tussen de Irenestraat en J.D.P. Smitstraat, Molenweg vanaf de Irenestraat tot Middelburgsestraat, van Ginkelstraat en J.D.P. Smitstraat.

Bijeenkomst

Energiebedrijf Delta vernieuwt tijdens de werkzaamheden meteen een groot deel van de elektrakabels en water- en gasleidingen. Dit werk begint naar verwachting in september. Als deze vernieuwing is afgerond, beginnen waarschijnlijk rond februari 2017 de overige werkzaamheden.

Tijdens de informatiebijeenkomst die na de zomer plaatsvindt kunnen bewoners de plantekeningen bekijken en eventueel een reactie indienen. Tijdens deze inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.