PAI Partners koopt Roompot Vakanties

Roompot Vakanties wordt overgenomen door de Franse participatiemaatschappij PAI Partners. Dat zijn partijen woensdag overeengekomen.

De overname maakt het voor Roompot mogelijk om verder uit te groeien tot een aanbieder van kwalitatieve verblijfsrecreatie en de vele plannen die er liggen versneld uit te voeren, laat het bedrijf woensdag weten.

PAI Partners neemt Roompot over van Gilde Buy Out Partners, BNP Paribas Fortis, het management van Roompot en oprichter Henk van Koeveringe.

Overnamesom

De betrokken partijen doen geen uitspraken over de overnamesom. "Maar die is marktconform", meldt Roompot. De verkoop is onder de voorwaarde dat het adviestraject met de ondernemingsraad van Roompot en de consultatieprocedure met de betrokken vakbonden wordt afgerond.

"De overname sluit financieel en inhoudelijk aan bij onze ambities", zegt CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties in een persbericht. Het bedrijf wil haar positie verstevigen en uitbreiden door middel van strategische overnames en de herontwikkeling van bestaande kustlocaties.

Zeeuws

Momenteel is Roompot vooral actief in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De focus van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf zal blijven liggen op vakantieparken aan de kust.

"Na de overname wordt het personeelsbestand op strategische posities uitgebreid. Met de nieuwe eigenaar is afgesproken dat het huidige management in ieder geval de komende vijf jaar aan Roompot verbonden blijft." Naar verwachting wordt de overname eind september afgerond.

Tip de redactie