Duo na achtervolging gepakt voor inbraak Arnemuiden

In Middelburg zijn maandagmorgen na een achtervolging een 18-jarige man uit Oost-Souburg en een 28-jarige Goesenaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfspand in Arnemuiden.

De Souburger kon meteen zijn rijbewijs inleveren voor gevaarlijk rijgedrag.

De politie kreeg rond 01.20 uur de melding van een inbraakalarm in een pand aan de Calandweg in Arnemuiden. De melder reed achter de mogelijke inbrekers aan.

De agenten kwamen op de Ampèreweg in Middelburg het voertuig met daarin de verdachten tegen. Na een achtervolging, waarbij de bestuurder er met hoge snelheid vandoor ging, reed de auto tegen de politieauto en kwam tot stilstand. De twee inzittenden, de Souburger en Goesenaar zijn aangehouden in de Wijdaudwarsstraat in Middelburg.

Gevaarlijk

De twee zijn afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er tijdens de inbraak buit is gemaakt.

Het rijbewijs van de 18-jarige verdachte is in verband met zijn zeer gevaarlijke rijgedrag – hij reed onder andere tegen de rijrichting in over een rotonde – direct ingevorderd.

Tip de redactie