Op het Bellamypark in Vlissingen vindt zaterdagavond een nieuwe editie plaats van het gratis toegankelijke meezingfestival Vlissingen Zingt.

Ook bij deze negende editie is het publiek de ster. Zij kunnen de hele avond, al dan niet luidkeels, meezingen met allerlei bekende nummers uit de afgelopen decennia.

De presentator en gangmakers op het podium geven de maat aan. Alle teksten zijn te lezen op een grote scherm, zodat iedereen uit volle borst kan meezingen. Jong en oud kan meedoen en bijna alle genres komen langs.

Jacques Herb

Vanaf 19.45 uur is het de eer aan Jacques Herb om het festival te openen met een optreden waarbij 'Manuela' niet zal ontbreken. Hierna betreden de sfeermakers het podium.

"Vlissingen Zingt heeft een unieke sfeer die je nergens anders vindt", vertelt Annika Meijboom van Stichting Zomerfestival Vlissingen, betrokken bij de organisatie. "Je ziet hele polonaises door het publiek gaan, dat is echt geweldig. Of je nu zuiver zingt of vals dat maakt niet uit, het gaat niet om talent."

Meezingen verbroedert, van samen zingen word je blij, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. "De terrassen zitten vol en ook daar zingen de mensen luidkeels mee. Onze droom is om ooit een heel feestweekend te organiseren."