In Vlissingen vinden deze week de opnames plaats van de korte films van de drie regisseurs die meedoen aan de filmcompetitie Filmstarz.

Bij Filmstarz maken drie aankomende regisseurs vanaf zestien jaar onder begeleiding in acht maanden hun eerste korte film. Op 7 november gaan de drie producties feestelijk in première.

Regisseur Joseph Black werkt aan zijn korte film Everred, waarin Vlissingse acteurs te zien zijn. Het is een romantisch drama met een knipoog naar David Lynch.

Het verhaal gaat over Tasha en Thom die elkaar als tieners eeuwige trouw beloofden, maar elkaar toch uit het oog verliezen. Toch heeft Tasha al die tijd gehoopt, en gewacht. Thom is ondertussen een wereldberoemde rockster geworden. Op een dag brengt het lot hen weer bij elkaar.

De hoofdrollen worden vertolkt door Maarten Swaan uit Barcelona en Merel Geernaert, Niels Jansen en Liz Roelse uit Vlissingen.

Bus

Op donderdag 4 augustus staan er bijna honderd mensen op de set en kan het publiek een kijkje komen nemen. De band Everred heeft dan volgens het scenario een magistraal optreden gehad en deelt handtekeningen uit in het café van podium De Piek.

"De band toert met een exclusieve VIP-Coach", laat de crew weten. "Dit is een enorme eyecatcher, want het is de grootste bus die in Nederland rondrijdt."

Van 11.00 uur tot 13.00 uur staat deze bus midden op het Bellamypark. "Publiek mag een kijkje nemen, de band is aanwezig en wordt omringd door acht modellen. Er staat dan ook een fotoshoot gepland."

Zeeland

De Filmstarz-competitie is een initiatief van Stichting Cavak, die zich inzet voor een levendige filmscene in Zeeland. De stichting stimuleert inwoners van en studenten in Zeeland die films willen (leren) maken en voor (pre-) professionele filmmakers buiten Zeeland die films willen maken in Zeeland.