Op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus organiseert de Stichting Wings to Victory de jaarlijkse Zeeuwse Luchtvaartdagen op vliegveld Midden Zeeland bij Arnemuiden.

"Eén van de hoogtepunten is de komst van een buitgemaakte en gereconstrueerde Messerschmitt ME109", vertelt de organisatie. Tijdens de Zeeuwse Luchtvaartdagen wordt er ook uitleg geven over deze machine. "Die was lang de ruggengraat van de Luftwaffe."

Maar grootser nog is volgens de stichting het optreden van Defensie. "Met een schietsimulator, een truck vol flightsimulators en als klapstuk een F16A gevechtsvliegtuig zijn zij niet te missen deze dagen." 

Defensie gebruikt dit soort evenementen om nieuw personeel te werven. Er is daarom volop informatie voor jongeren en andere geïnteresseerden te krijgen over werken bij Defensie.

Kolossaal

De Zeeuwse Luchtvaartdagen bieden een heel vliegterrein gevuld met een gevarieerd programma rondom (Zeeuwse) luchtvaart. Re-enacters zorgen in de stijl van de jaren dertig en veertig voor een bijzondere sfeer tussen de vele klassiekers.

De grootste eenmotorige dubbeldekker – Antonov An-2 van Classic Wings – maakt met zijn kolossale gestalte weer een diepe indruk op het publiek en zijn passagiers. De jongste bezoekers kunnen hun eerste schreden in de vliegwereld zetten in echte trapvliegtuigen.

Een verscheidenheid aan stands biedt vertier en informatie omtrent de vele facetten van de luchtvaart of echte Zeeuwse lekkernijen.

Zweefvliegtuigen

Een brandweerdemonstratie, lierstarts met zweefvliegtuigen, een optreden van een Pipes en Drumsband (zaterdag), technische uitleg rondom verschillende vliegtuigen en historische legervoertuigen, modelvliegtuigen (zaterdag) en natuurlijk rondvluchten staan ook op het programma.

De Zeeuwse Luchtvaartdagen zijn op beide dagen open van 10.00 tot 18.00 uur.